Wie zijn wij…

Wij zijn Folkert en Hinke Lydia Sloot-van der Ploeg. Samen met ons gezin vormen wij de basis van het gezinshuis de Tarissing.

Het blijft bijzonder om het grootste en rijkste bezit van een vader en of moeder op te mogen vangen. Graag willen we voor nog meer kinderen iets betekenen. Voordat we samen als gezin besloten gezinshuis te worden hadden we 9 jaar ervaring in de pleegzorg. Folkert is werkvoorbereider en Hinke Lydia is 21 jaar actief in het onderwijs, de laatste jaren in het speciaal onderwijs en is SKJ geregistreerd.

Onze liefde voor elkaar en voor de kinderen is hopelijk een voorbeeld hoe je onderling en in relaties met elkaar omgaat. De biologische kinderen, een zoon en een dochter, hebben van dichtbij meegemaakt hoe het is om kinderen die niet meer thuis kunnen wonen op te vangen. Ze zijn van jongs af aan gewend geraakt aan het werk dat wij doen. Onze hond Femke is een belangrijk onderdeel van ons gezin, we zien dat ze zorgt voor sociale steun, dat ze stress verlicht, dat ze bijdraagt aan het verantwoordelijkheidsgevoel en ze ervoor zorgt dat we actiever worden. Klein maar fijn dus. 

We wonen in de oude basisschool in Rinsumageast. De woning staat midden in het dorp en zo voelen we ons daar ook, geborgen en omringd door fijne mensen. Het dorp heeft diverse sportverenigingen, een mooie speeltuin, een basisschool en veel groen. Er is een goede busverbinding naar o.a. Dokkum en Leeuwarden. We wonen er met veel plezier.

We zijn een christelijk gezinshuis. Kinderen mogen ervaren dat ze parels zijn in Gods Hand. Volgens deze normen en waarden trachten we de kinderen op te voeden, dit is onze leidraad. 


Wij werken samen met gemeente, gecertificeerde instellingen zoals voogdijinstellingen, WSGV/Partners voor jeugd, GGZ-instellingen, erkende therapeuten en gedragswetenschappers en Gezinshuis.com waardoor we aan alle eisen en voorwaarden in de zorg voldoen. Wij zijn SKJ-geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals

Tarissing 

is het Fryske woord voor

toerusting, voorbereiding…

Familie Sloot

D.K. Boersmastrjitte 25

9105 KL Rinsumageast

(06) 52713710

info@gezinshuis-detarissing.nl 

© 2023